onsdag 5 januari 2011

Ett eget liv ett eget ansvar

"Mod är inte frånvaron av rädsla utan snarare insikten att något annat är viktigare än rädslan."

Kinesiska tecknet för mod.




Alla möter vi någon gång på svårigheter i våra liv, men vissa verkar klara av dem bättre än andra. Varför det är så kan inte jag svara på men jag är helt säker på en sak, alla är vi var och en ansvariga för hur våra liv ser ut. Att ständigt skylla på omständigheter och andra människor leder ingenstans.

Om du ständigt blir "drabbad", om allt dåligt alltid händer dig är det kanske tid för lite rannsakning av sig själv. Hur kan det komma sig att just du blir drabbad, är det verkligen alltid alla andras fel? Jag tror inte på det, kalla mig kall eller naiv men jag tror att du själv bär skuld till det som sker. Du bär ett eget ansvar för hur ditt liv blir och hur andra människor behandlar dig.

Det finns människor som skyller allt på en dålig barndom, samhället och andra människor. De har blivit svikna, ingen bryr sig om dem och ingen hjälper dem, men när ska de börja hjälpa sig själva. Hur mycket kan du egentligen skylla på en dålig barndom? Någonstans på vägen måste det väl ändå vara så att du blir vuxen och tar ett eget ansvar för ditt liv. Någonstans måste "samhällets" ansvar för dig ta slut och ditt eget ansvar ta vid.

Om du ständigt förlorar dina vänner, ditt jobb, eller din partner, så kan det faktiskt vara du som gör något fel. Fundera på vad du kan förändra hos dig själv för att göra ditt liv bättre. Ingen är så perfekt att de inte kan förbättras, men andra människor kommer inte att förändras. Den enda du har makt över och som du kan förändra är dig själv.

Om du alltid möter på svårigheter och motsättningar är det möjligt att du ser problemen istället för möjligheterna. Våga ta en titt på dig själv, våga analysera ditt eget beteende, vad kan du förändra och förbättra för att nå dit du vill komma. Våga ta makten över ditt eget liv och sluta skylla allt på andra människor eller samhället.





 Se på dig själv och inse att du har styrkan och förmågan att nå dina drömmar om du har modet att förändra dig själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar